Iulian Fota a fost numit la conducerea Institutului Diplomatic Român
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iulian Fota a fost numit la conducerea Institutului Diplomatic Român

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a participat ieri la o întâlnire de lucru între fostul director general al Institutului Diplomatic Român (IDR) Dan Petre şi noul director general Iulian Fota, care preia de astăzi conducerea instituţiei.

În cadrul întâlnirii a fost realizat procesul de predare-primire a dosarelor curente privind activitatea şi funcţionarea IDR şi au fost trecute în revistă priorităţile pentru următoarea perioadă, inclusiv necesitatea de reformare şi implementare a unor elemente inovative în activitatea instituţiei.

Ministrul Bogdan Aurescu i-a mulţumit domnului Dan Petre pentru activitatea sa îndelungată la conducerea IDR şi i-a urat succes în viitoarele sale angajamente profesionale.

Totodată, ministrul afacerilor externe a adresat urări de succes noului Director general şi a accentuat importanţa dezvoltării activităţii instituţiei, a programelor derulate de IDR, precum şi necesitatea implementării de proiecte noi, inovative, care să răspundă în mod eficient nevoilor de formare şi perfecţionare profesională ale personalului MAE, în contextul internaţional actual complex.

Printre elementele avute în vedere se vor urmări, de asemenea, realizarea şi implementarea de programe şi parteneriate cu instituţii de prestigiu, organizarea de conferinţe, seminarii, mese rotunde şi workshop-uri  policy-oriented, dezvoltarea activităţii de cercetare şi analiză pe teme de actualitate, atât pentru a sprijini activitatea Ministerului Afacerilor Externe, cât şi pentru a fi accesibile publicului interesat. 
 

Iulian Fota este doctor în ştiinţe politice, conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii, profesor asociat la Facultatea de sociologie şi asistenţă socială a Universităţii din Bucureşti. A fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională şi şef al Departamentului Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, director al Colegiului Naţional de Apărare, director al Colegiului Naţional de Informaţii şi consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică şi politica de apărare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

De asemenea, Iulian Fota este membru al consiliului consultativ al think-tank-ului american CEPA (Center for European Policy Analysis) şi membru în consiliul editorial al unor publicaţii internaţionale şi româneşti din domeniul studiilor de securitate.

Similare
RECOMANDĂRI