Iurie Ciocan primeşte un salariu de 70 de mii de lei pe lună pentru implementarea unei reforme care s-a încheiat în 2017
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iurie Ciocan primeşte un salariu de 70 de mii de lei pe lună pentru implementarea unei reforme care s-a încheiat în 2017

Prim-ministra Maia Sandu cere explicaţii privind salariul lui Iurie Ciocan, care este şef al Centrului de Implementare a Reformelor, o instituţie creată pentru a coordona Reforma Guvernului şi a Administraţiei Publice Centrale. Potrivit acesteia, Ciocan are un salariu de 70 de mii de lei lunar chiar dacă „reforma a fost anunţată ca încheiată de Pavel Filip” cu 2 ani în urmă.

„Sunt surprinsă că exită această unitate, pentru că Guvernul Filip ne-a povestit că reformă s-a finalizat. Întrebarea este de ce se plătesc salarii de 70 de mii de lei dacă reforma s-a încheiat”, a spus Maia Sandu în timpul şedinţeu Guvernului de astăzi. 

Fostul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, a fost numit şef al Centrului de Implementare a Reformelor în ianuarie 2017, iar conform hotărârii de constituire a instituţiei, reorganizarea şi dizolvarea Centrului se efectuează prin hotărîre de Guvern, la propunerea prim-ministrului sau a Consiliului de administrare.
 

Valentina Buliga, demisă din funcţie de către Guvern

 

VIDEO. Şedinţa Guvernului Republicii Moldova din 24 iunie 2019

Similare
RECOMANDĂRI