Japonia va oferi gratuit mai multor ţări, printre care şi R. Moldova, un medicament anti-gripal pentru COVID-19, aflat în regim de testare
Vizualizari:

Japonia va oferi gratuit mai multor ţări, printre care şi R. Moldova, un medicament anti-gripal pentru COVID-19, aflat în regim de testare

Japonia va oferi gratuit medicamentul anti-gripal Avigan (Favipiravir), aflat în regim de testare, pentru a contribui la consolidarea eforturilor la nivel internaţional pentru efectuarea studiilor clinice a medicamentelor folosite ca tratament împotriva COVID-19. Despre aceasta anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene într-un comunicat de presă.

Printre ţările care ar urma să primească medicamentul se numără: Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Cipru,  Estonia, Georgia, Luxemburg, Republica Cehă,  San Marino, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Republica Indonezia, Republica Islamică Iran şi Uniunea Myanmar.

Pentru implementarea promptă a iniţiativei, Japonia va oferi cu titlu urgent un grant în valoare de 1 milion de dolari SUA în adresa Oficiului ONU pentru Servicii de Proiect (UNOPS) pentru a cumpăra şi distribui medicamentul produs de o companie farmaceutică japoneză.

Acţiunea menţionată se include în eforturile concertate a diplomaţiei moldovene de a contribui la fortificarea sistemului de sănătate al Republicii Moldova şi asigurarea acestuia cu medicamente, dispozitive medicale şi consumabile necesare combaterii COVID-19. Beneficiarul final al lotului de medicamente este Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din municipiul Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI