La Cahul va fi extinsă infrastructura de aprovizionare cu apă, graţie suportului UE
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

La Cahul va fi extinsă infrastructura de aprovizionare cu apă, graţie suportului UE

Ministerul Finanţelor, Banca germană KfW şi autorităţile locale ale municipiului Cahul au semnat acordul de implementare a grantului şi proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul”, în valoare de zece milioane euro.

Potrivit Ministerului Finanţelor, prezentul acord reprezintă un transfer de fonduri pentru implementarea proiectului, puse la dispoziţia Republicii Moldova de către Uniunea Europeană în cadrul Programului Anual de Acţiuni al UE în Republica Moldova pentru anul 2019. Mijloacele financiare sunt oferite prin intermediul Băncii germane KfW în baza Acordului de contribuţie între UE şi KfW din 19 decembrie 2019, scrie IPN.

Acordul în cauză este menit să co-finanţeze proiectul „Aprovizionare cu apă şi canalizare în raionul Cahul”, finanţat în baza Acordului de Finanţare şi Proiect încheiat la data de 1 august 2018, între KfW, Republica Moldova şi municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat Republicii Moldova un grant în sumă de 23,5 milioane de euro.

Entitatea implementatoare a proiectului este desemnată Agenţia de Dezvoltare Regională Sud, iar termenul de debursare a resurselor de grant este 30 decembrie 2024.
Similare
RECOMANDĂRI