La Centrul de găzduire, odată cu răcirea vremii, numărul beneficiarilor s-a dublat
Vizualizari:

La Centrul de găzduire, odată cu răcirea vremii, numărul beneficiarilor s-a dublat

La Centrul de găzduire din stradela Haltei, municipiul Chişinău, odată cu răcirea vremii, s-a dublat numărul beneficiarilor. Directorul interimar, Veaceslav Macovei, a precizat pentru IPN că, la momentul actual, de serviciile centrului beneficiază 63 de persoane.

Beneficiarii primesc îmbrăcăminte groasă, pe care o pot păstra şi atunci când părăsesc instituţia. Îmbrăcămintea este oferită Centrului drept ajutor umanitar. În afară de aceasta, beneficiarilor li se procură lenjerie intimă şi produse de igienă personală, din banii alocaţi de Primăria Chişinău. De sărbători, Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate a contribuit la crearea atmosferei, oferind cadouri beneficiarilor instituţiei, dar şi copiilor angajaţilor.

Nou veniţii, timp 14 zile, stau în izolator, pentru a nu expune ceilalţi beneficiari riscului de infectare cu COVID-19. Directorul interimar al Centrului a precizat că majoritatea beneficiarilor, în proporţie de 80%, sunt vârstnici, nefiind apţi de muncă. 13 persoane sunt imobilizate la pat şi altele 13 se deplasează doar cu ajutorul cuiva.

Beneficiari au parte de consiliere personală sau asistenţă de grup din partea asistenţilor medicali şi psihologului. Ocazional, aceştia sunt vizitaţi şi de feţe bisericeşti. În ajunul sărbătorilor de iarnă, au fost implicaţi în activităţi de amenajare a instituţiei. 20% din beneficiari sunt antrenaţi în câmpul muncii, majoritatea în calitate de măturători.

Beneficiarii se pot afla la Centru timp de un an. Ei pot primi şi vizite, cu respectarea masurilor de prevenire a răspândirii infecţiei COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI