Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Chişinău, muncitorii de la Spaţii Verzi au mâinile adânc înfipte în pământul strămoşesc al capitalei

La Chişinău, muncitorii de la Spaţii Verzi au mâinile adânc înfipte în pământul strămoşesc al capitalei. Şi asta …de nevoie, pentru că unelte şi utilaje pentru a amenaja un banal părculeţ nu prea există la Primărie. Se munceşte ca în Evul Mediu iar pământul pentru straturile de flori se cară cu ţolul. Muncitorii spun că aşa au fost indicaţiile. Şefii de la Spaţii Verzi susţin că nu e nimic ieşit din comun. În opinia lor, sunt situaţii pentru care tehnică modernă nu există.

Câteva pături, lopeţi şi greble - sunt toate uneltele muncitorilor de la Spaţii Verzi folosite pentru a amenaja gazonul de pe strada Ion Pelivan din Chişinău. 

"Mai aveţi puteri? – Nu mai avem e greu. Sunt şefii ei se găndesc, unde ne-au trimis acolo am venit la lucru. Ce să facem, trebuie să lucrăm. De dimineaţă, o oră masa. Noi ne vom rupe în zece pănă nu -l vom împrăştia, o să cădem toţi pe buletin".

Dacă nu vor avea unelte eficiente, pe muncitori îi va prinde iarna plantând floricele. 

"Aşa-i moda la noi, că a zis că dacă aduce tehnică se fărămă ceea ce a făcut, de asta ne pune cu mâinele să împrăştiem. Bani primeşte altcineva, dar noi muncim".

Şeful de la Spaţi Verzi spune că s-a găsit cea mai bună metodă. 

SERGHEI CARP, şeful Î.M. Spaţii Verzi Chişinău: "Tehnica nu poate să facă lucrul.  Ce trebuie să facem manual, trebuie să facem manual. Acolo nu este distanţa mare şi pământul trebuie de împrăştiat anume cu mâinele. Asta e situaţia până nu punem mânuţele nu facem să fie frumos".

Aşa că, vor nu vor, angajaţii de la Spaţii Verzi trebuie să-şi vadă de treabă şi să care mai departe pământul cu ţolul. Apoi vor planta şi floricele pentru încântarea cetăţenilor Chişinăului. 
Similare
RECOMANDĂRI