Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

La Cimitirul Sfântul Lăzăr din Chişinău a fost deschis un nou sector care are o capacitate de 1500 de locuri

La Cimitirul Sfântul Lăzăr din Chişinău a fost deschis un nou sector care are o capacitate de 1500 de locuri. Potrivit unei dispoziţii a primarului Ion Ceban, aici vor putea fi înhumate şi persoanele răpuse de COVID-19.

Victimele răpuse de noul coronavirus vor putea fi înhumate în sectorul 277 care se află la capătul Cimitirului Sfântul Lazar din Chişinău. Acolo sunt săpate deja 100 de gropi, şi sunt de rezervă, se precizează pe pagina oficială a Primăriei. Ludmila Boţan, şefa Combinatului Servicii Funerare a declarat pentru TVR MOLDOVA că acest lucru a fost cerut şi de Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

„Noi am separat un sector, am deschis un sector nou , în situaţia în care vom avea nevoie. Acum la mont a fost indicaţia să înhumăm persoanele de covid în sectorul respective. Dacă intervin maine modificări şi o să fie şi alte persoane”, a spus LUDMILA BOŢAN, şef Î.M. Combinatul Servicii Funerare.

După ce în spaţiul public au apărut informaţii că noul sector din cimitir este dedicat exclusiv celor răpusi de coronavirus, primarul Ion Ceban a venit cu precizări.

„Unde sunt săpate acele gropi este un sector nou în cimitir, iar asemenea lucrări de pregătire sau săpare a gropilor, administraţia cimitirului efectuează în regim obişnuit de muncă, dar dacă nu am avea această situaţie, nimeni nu ar cunoaşte despre acest lucru şi nu ar prezenta interes”, a scris pe Facebook primarul Ion Ceban.

Potrivit dispoziţiei municipalităţii, persoanele decedate din cauza coronavirusului pot fi înhumate în locurile rezervate din toate cimitirile din Chişinău, deci şi în sectorul nou deschis la Sfântul Lazăr.
 
Similare
RECOMANDĂRI