Leancă: Nu Republica Moldova a obţinut statutul de observator, ci Igor Dodon, care încalcă Constituţia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Leancă: Nu Republica Moldova a obţinut statutul de observator, ci Igor Dodon, care încalcă Constituţia

Nu Republica Moldova a obţinut statutul de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice, ci preşedintele Igor Dodon, această declaraţie îi aparţine vicepremierului pentru integrare europeană Iurie Leancă, în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Cetăţeanul Igor Dodon a obţinut o performanţă, un statut apărut peste noapte, această Uniune Eurasiatică până nu demult nici nu avea un astfel de statut, de ţară observator, deci este o chestie strict politică. Dodon a realizato doar pentru a demonstra care este orientarea lui, Moscova ia făcut un fel de favoare, dar pe o chestiune ce nu aduce niciun fel de efecte juridice pentru Republica Moldova, dar care generează şi mai multă confuzie înafara ţării în ceea ce priveşte obiectivele adevărate ale Republicii Moldova. În privinţa la cine are dreptul să semneze şi să ia o astfel de decizie, şi preşedintele Republicii Moldova poate semna în numele ţării, dar nu aşa cum a făcut-o Dodon. Există proceduri interne de coordonare, un proces, trece prin mai multe ministere, prin Guvern. Atunci când o ţară declară despre un astfel de obiectiv de a obţine un statut sau altul, acesta trebuie să figureze şi pe liniile directorii ale guvernării, eu nu ţin minte ca în primele linii să figureze obţinerea unui astfel de statut”, a declarat Leancă. 

Vicepremierul a mai adăugat că dacă Igor Dodon ar vrea să demonstreze că într-adevăr are capacităţi, are un lobby puternic la Moscova, ar trebui să depună efort astfel încât Kremlinul să îşi respecte cel puţin angajamentele din cadrul CSI. „Nu este o decizie bine gândită, ce ar respecta toate procedurile legale, este una stric politică. Igor Dodon încalcă Constituţia şi nu este pentru prima dată.” 
Similare