Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lebedele care nu au mai migrat şi s-au oprit să ierneze în zona fluviului Nistru sunt în mare pericol dacă sunt hrănite nepotrivit

Ecologiştii avertizează că lebedele care nu au mai migrat în ţările calde şi s-au oprit să ierneze în zona fluviului Nistru, sunt în mare pericol. Păsările sunt hrănite de oameni cu pâine iar asta le pune viaţa în pericol. Specialiştii recomandă celor care vin să admire lebedele să nu le aducă şi hrană nepotrivită.

Un adevărat dans al lebedelor poate fi admirat zi de zi pe Nistru, în zona Cetăţii Soroca. Este o privelişte ce-ţi taie respiraţia. Păsările migratoare devin tot mai prietenoase cu oamenii şi se apropie de mal pentru a fi hrănite.

Ecologiştii însă avertizează că nu este recomandat ca păsările să fie hrănite cu pâine pentru că le pune viaţa în pericol.  

VALENTINA JAMBA, preşedinte EcoSor: „Lor le place pâinea, mai ales înmuiată in apa, dar ele se îngraşă. Pasarea are funcţiile ei, iată ratele zboară si asa si lebedele. Fiind grasa nu poate zbura. asa cum in mediul natural”.

Totuşi, dacă oamenii vor să le aducă hrană, ar fi indicat să aducă seminţe. Cel mai bine ar fi ca păsările să nu fie hranite.

VALENTINA JAMBA, preşedinte EcoSor: „Desigur ca au mediul natural, krustacee si Nistrul are suficiente. Omul daca vrea sa le ajute sa nu dea paine ci grauntoase”.

În ultimii ani, tot mai des, lebedele rămân să ierneze pe fluviul Nistru. Legea interzice vânatul păsărilor migratoare iar amenzile sunt de până la 2 mii de lei.
Similare
RECOMANDĂRI