Lecţii de educaţie patriotică, oferite unor elevi de către participanţii conflictului armat de pe Nistru
Sursa foto:foto simbol Vizualizari:

Lecţii de educaţie patriotică, oferite unor elevi de către participanţii conflictului armat de pe Nistru

În instituţiile de învăţământ şi în unităţile militare, astăzi au avut loc activităţi de educaţie patriotică. Biroul Politici de Reintegrare anunţă că, cu implicarea unor veterani de război, participanţi la conflictul armat de pe Nistru, au fost desfăşurate lecţii în regim online unde au fost relatate istorii şi mesaje despre evenimentele tragice din primăvara-vara anului 1992.

Astfel de lecţii au avut loc cu elevii din liceele teoretice „Dimitrie Cantemir” din Cahul, „George Coşbuc” din Bălţi şi „Vasile Alecsandri” din Chişinău.

În cadrul orelor a fost păstrat un minut de reculegere în memoria eroilor care şi-au pierdut viaţa în acţiunile de luptă pentru protejarea statului unitar şi indivizibil Republica Moldova, precum şi au fost evidenţiate  cauzele şi efectele acestui conflict, care cu regret se fac resimţite şi în prezent.

„Dialogul dintre generaţii este un element indispensabil în procesul de comunicare cu tinerii şi de transmitere a memoriei evenimentelor de 29 de ani în urmă, eforturilor autorităţilor naţionale de a păstra şi de a apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a ţării, precum şi de a menţine pacea şi prosperitatea şi de a restabili spaţiile unice pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, se spune în comunicatul Biroului.

Similare
RECOMANDĂRI