Litvinenco: Ordinul lui Chicu, de a lua 70 de milioane de lei de la finanţarea justiţiei, seamănă leit cu ceea ce a făcut Plahotniuc cu alegerile anticipate
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Litvinenco: Ordinul lui Chicu, de a lua 70 de milioane de lei de la finanţarea justiţiei, seamănă leit cu ceea ce a făcut Plahotniuc cu alegerile anticipate

Ordinul lui Ion Chicu de a lua 70 de milioane de lei de la finanţarea justiţiei urmare a deciziei CtEDO în cazul ”Gemenii”  seamănă leit cu ceea ce a făcut Plahotniuc atunci când a decis să ia bani pentru organizarea alegerilor anticipate din subvenţiile pe care trebuiau să le primească partidele politice. De această părere este deputaul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Ceea ce a ordonat ieri Chicu (să se ia 70 de milioane de lei de la finanţarea justiţiei urmare a deciziei CtEDO în cazul ”Gemenii”) seamănă leit cu ceea ce a făcut Plahotniuc atunci când curtea sa constituţională în vara lui 2019 a decis dizolvarea Parlamentului şi organizarea alegerilor anticipate – să ia bani pentru organizarea acelor alegeri din subvenţiile pe care trebuiau să le primească partidele politice. Sunt unii şi aceiaşi ”sfătuitori”?”, se întreabă Litvinenco, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Potrivit lui Litvinenco, condamnări la CtEDO vor mai fi, iar motivul este lipsa unei reforme a justiţiei.

„Dacă nu se va face o reformă veritabilă a justiţiei, condamnări la CtEDO de genul ”Gemenii”, din păcate, vor fi încă multe. Dar guvernul lui Dodon nu face nimic în acest sens. Absolut nimic. Este mai uşor pentru ei să vină cu populism de doi bani (apropo, populismul emană de la cel care-i acuza pe alţii de populism!) decât să facă ceva benefic pentru ţară,” se mai arată în postare.

Litvinenco este de părerea că ca şi în cazul deportării profesorilor turci, hotărârea CtEDO în cazul ”Gemenii” reprezintă de fapt un ”rechizitoriu” în raport cu toţi cei care au comis fărădelegile crase.

„Întrebarea este dacă cineva va face ceva în realitatea, dar nu de ”ochii lumii”. Dacă ne uităm la cazul deportării profesorilor turci, puţin probabil…” a conchis Litvinenco.

Guvernul va plăti 70 de milioane de lei la CEDO după ce a fost condamnată în dosarul „Gemenii”


Similare
RECOMANDĂRI