VIDEO. UPDATE: Încă 32 de cazuri de COVID-19 confirmate în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE: Încă 32 de cazuri de COVID-19 confirmate în Republica Moldova

UPDATE: În ultimele 24 de ore, au fost confirmate încă 32 de cazuri de infectare cu COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova. Un caz este de import, persoana infectată a revenit recent din Bulgaria, alte 31 sunt cu transmitere locală. În total în Republica Moldova sunt 263 de persoane infectate cu noul Coronavirus. Până astăzi, 13 persoane au fost tratate şi externate.

UPDATE: În Chişinău va fi deschis un centru de triere la MOLD-EXPO unde vor fi 700 de locuri. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu. 

Din 1441 de biserici peste 600 şi-au sistat activitatea, peste 300 au petrecut slujbele religioase doar cu preoţii. Premierul a spus că au fost şi biserici în care nu s-a respectat regula ca în lăcaşele sfinte să nu fie mai mult de 3 persoane. Pe toate aceste cazuri Poliţia s-a autosesizat şi au fost demarate procedurile de sancţionare a celor care se fac vinovaţi.

Premierul a mai adăugat că autorităţile acţionează după protocoalele OMS, iar ideea de izolare a tuturor celor care vin de peste hotare într-un singur loc este una greşită.

„OMS ne-a spus clar să nu concentrăm multe persoane în acelaşi loc. Au fost mesaje să-i luăm pe toţi care vin de peste hotare la Vadul lui Vodă în carantină. Dacă îi ducem pe toţi acolo peste o săptămână o să fim nevoiţi să-i aducem la Toma Ciorbă şi ne blocăm întregul sistem sanitar”, a spus Chicu.

Oficialii fac declaraţii după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI