VIDEO. După data de 15 iulie carantina ar putea să nu mai fie obligatorie pentru cei care revin în R. Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. După data de 15 iulie carantina ar putea să nu mai fie obligatorie pentru cei care revin în R. Moldova

Grădiniţele ar putea fi redeschise după 15 iulie, în cazul când situaţia epidemiologică va fi una stabilă. Despre acest lucru a declarat preşedintele Igor Dodon, în cadrul unui briefind de presă. Totodată, el a menţionat că după data de 15 ar putea să nu mai fie obligatorie carantina pentru cei care revin în R. Moldova.

Declaraţii Igor Dodon:

- Am discutat situaţia COVID-19 în R. Moldova. Am revenit recent, deşi nu trebuia să stau în carantină, eu m-am izolat, ieri am dat testul, care este negtiv, am revenit la regimul de muncă. Dacă până pe 15 iulie nu se va înrăutăţi, premierul va propune ca după 15 iulie să fie scoasă obligativitatea de carantină pentru cei care vin în carantină. La fel ar putea să fie redeschise şi grădiniţele, în funcţie de situaţia epidemiologică.

- Inundaţiile. La această etapă situaţia s-a stabilizat, la Nistru la Otaci, la Prut la Lipcani, La costeşti-Stânca la fel. Se menţine situaţia de risc pe Nistru, la Ştefan-Vodă şi pe Prut la Cahul. Se face evaluarea terenurilor inundate.

- Şedinţele Parlamentului. Acestea vor avea loc săptămâna aceasta. Astăzi va avea loc şedinţa coaliţiei pentru a fi discutată agenda.

- Activităţile economice. Restabilirea acestora ne permite să venim cu proiecte importante pentru agenţii economici. 

- Vizită de lucru în Rusia. Am convenit să reluăm negocierile pentru obţinerea creditului . În această săptămână va fi iniţiată procedura. Vom ţine cont şi de obiecţiile anteriore. Exporturile fără taxe a produselor moldoveneşti, partea rusă va aproba în această săptămână un proiect în acest sens.


Declaraţii de presă după şedinţa de lucru a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi şi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu.
Similare
RECOMANDĂRI