VIDEO. Viorica Dumbrăveanu: Încă 28 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în Republica Moldova
Sursa foto:privesc.eu Vizualizari:

VIDEO. Viorica Dumbrăveanu: Încă 28 de cazuri noi de COVID-19, confirmate în Republica Moldova

Alte 28 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Despre acest lucru a menţionat ministrul Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

"Au fost prrelevate 134 de probe şi avem 28 de cazuri pozitive de infectare cu COVID-19. Sunt trei cazuri de import, restul fiind de natură locală", a spus ea.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că toţi medicii implicaţi în lupta cu COVID-19 vor fi testaţi. El a spus că şi organele de poliţie,şi anume poliţia de frontieră, şi colaboratori de la Ministerul Apărării şi Ministerul Afacerilor Interne, care sunt în direct contact cu persoanele contaminate vor fi testate.

Totodată, el a menţionat că săptămâna viitoare angajaţii din sistemul public vor avea liber. Igor Dodon a mai menţionat că autorităţile vor prevedea posibilitatea de a restricţiona ieşirile persoanelor în afara domiciliului pe timp de noapte. "Din bugetul Preşedinţiei s-au scos patru milioane de lei ce vor fi întorşi în bugetul de stat pentru a acoperi cheltuielile în lupta cu COVID-19", a spus el. 

Declaraţii după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19


Similare
RECOMANDĂRI