VIDEO. Ministrul Sănătăţii: Încă 82 de persoane infectate de COVID-19 şi un deces înregistrat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Ministrul Sănătăţii: Încă 82 de persoane infectate de COVID-19 şi un deces înregistrat

Încă 82 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Republica Moldova. Despre acest lucru a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, în cadrul unui briefing de presă.

"Au fost procesate 332 de probe de laborator. Mai avem 82 de cazuri pozitive noi de COVID-19 în Republica Moldova. Total avem 505 cazuri de infectare cu COVID-19 până în prezent în Republica Moldova. Tot astăzi a fost înregistrat încă un deces în Chişinău. Este vorba despre o persoană în vârstă de 53 de ani. Persoana mai suferea de alte afecţiuni: obezitate, hipertensiune arterială. Printre cele 82 de persoane care au fost testate pozitiv la COVID-19, 77 de cazuri sunt de transmitere locală, iar 5 cazuri de import", a spus Viorica Dumbrăveanu.

Cu privire la persoana care a decedat, ministerul precizează într-un comunicat de presă că este vorba despre o femeie de 53 de ani, din Ştefan Vodă,. Aceasta  a fost tansferată din Spitalul Raional Căuşeni, în stare grava, la Institutul de Medicina Urgenta din Chisinau, unde a decedat.  Aceasta suferea şi de alte maladii cronice

În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că Republica Moldova are suficiente teste. Totodată el a spus că de mâine va fi funcţinal Centrul de Triere de la Moldexpo. El a mai spus că până în prezent în carantină se află patru localităţi din Republica Moldova. 

"În total 83 de mii de persoane au fost la autoizolare, în prezent au rămas în autoizolare 19 mii de persoane. Cer de la unii politicieni retragerea cererii care au adresat-o în judecată împotriva Guvernului. Vreau ca aceşti politicieni să manifeste solidaritate cu toţi cetăţenii Republicii Moldova şi să susţinem sistemul medical", a spus Igor Dodon.


Declaraţii după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19
Similare
RECOMANDĂRI