VIDEO. UPDATE. Mihai Popşoi: „Comisia de la Veneţia a decis că judecătorii CC pot fi traşi la răspundere penală în cazuri grave”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Mihai Popşoi: „Comisia de la Veneţia a decis că judecătorii CC pot fi traşi la răspundere penală în cazuri grave”

UPDATE 11:20 Deputatul Mihai Popşoi a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, potrivit Comisiei de la Veneţia, judecătorii Curţii Constituţionale devin pasibili de răspundere penală pentru deciziile lor în cazuri deosebit de grave.

„Curtea Constituţională şi instanţele din Republica Moldova ar putea decide că ceea ce s-a întâmplat în perioada 7-14 iunie au constituit circumstanţe ieşite din comun”, a spus Mihai Popşoi.

Deputatul a precizat că această decizie ar trebui să îi facă pasibili de răspundere penală pe foştii judecători ai Curţii Constituţionale, care au refuzat să se prezinte la audieri la Comisia de anchetă privind uzurparea puterii în stat.

„În acest caz, foştii judecători ai  Curâii Constituţionale ar putea fi aduşi forţat la audieri”, a spus deputatul PAS.

Mihai Popşoi a precizat că este de datoria deputaţilor PSRM să investigheze dosarul despre uzurparea puterii în stat.

Deputatul a menţionat că PSRM i-a adus la guvernare pe cei de la PDM care sunt investigaţi în cazul uzurpării puterii în stat. „Eu voi prezenta raportul întocmit de comisia de anchetă pe care am condus-o”, a spus Mihai Popşoi.

Deputatul PAS Mihai Popşoi, vicepreşedinte al Parlamentului, susţine o conferinţă de presă.

Similare
RECOMANDĂRI