UPDATE/ VIDEO. Săptămâna viitoare vor fi invitaţi la şedinţă martori-cheie ai privatizărilor din ultimii ani, dar şi jurnalişti de investigaţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE/ VIDEO. Săptămâna viitoare vor fi invitaţi la şedinţă martori-cheie ai privatizărilor din ultimii ani, dar şi jurnalişti de investigaţie

Preşedintele Comisiei de anchetă, Igor Munteanu, susţine un briefing de presă cu privire la începutul lucrărilor Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizărilor proprietăţii publice începînd cu anul 2013.

UPDATE: Preşedintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare şi desfăşurare a privatizărilor proprietăţii publice, începând cu anul 2013, Igor Munteanu, a anunţat că ieri a avut loc o primă şedinţă a acestei comisii.

Munteanu a informat că de săptămâna viitoare la şedinţele Comisiei vor fi invitaţi martori-cheie din procesul de privatizare, dar şi jurnalişti de investigaţie, care au scris anterior despre ilegalităţile comise în procesul de privatizare a bunurilor de stat.

Potrivit preşedintelui Comisiei, un reprezentant al Agenţiei Proprietăţii Publice a pus deja la dispoziţie documente privind toate privatizările din 2013 încoace, însă comisia va alege şi se va opri la cele mai de răsunet privatizări,  menţionând în primul rând privatizarea Air Moldova şi Tutun CTC.

Munteanu a menţionat că „multe privatizări au fost făcute din prima, în timp ce marea majoritate s-a făcut după 11 sau chiar 14 încercări”, iar acest lucru trezeşte suspiciuni. Acesta a mai declarat că unele întreprinderi de stat au fost aduse intenţionat la faliment sau într-o situaţie rea, pentru a fi privatizate.

Similare
RECOMANDĂRI