UPDATE/VIDEO. Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Preşedintele CSM, Victor Micu, revocat din funcţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE/VIDEO. Şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Preşedintele CSM, Victor Micu, revocat din funcţie

Astăzi are loc şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit ministrului Justiţiei, Olesea Stamate, se vor discuta doua subiecte: cu privire la desfăşurarea concursului pentru suplinirea a 6 funcţii vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiţie şi cu privire la desfăşurarea concursului pentru desemnarea a doi judecători la Curtea Constituţională.

UPDATE: Cu nouă voturi pro şi unul împotrivă, Victor Micu a fost demis din funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Interimatul funcţiei de preşedinte al CSM îl va asigura Dorel Musteaţă.

„Mereu am fost blamaţi de politic. Suntem de acord că se putea face mai mult, dar mereu am încercat să apăr independenţa sistemului judecătoresc”, a declarat Victor Micu după ce a fost revocat din funcţie.

13.30: Interimatul funcţiei de preşedinte al CSM îl va asigura Dorel Musteaţă.


UPDATE: Niciun candidat nu a trecut de concursul pentru funcţia de judecător la CSJ.

UPDATE: Solicitarea ministrei Justiţiei de retragere de pe ordinea de zi a subiectului cu privire la desemnarea a şase judecători noi la Curtea Supremă de Justiţie a fost respinsă, iar membrii CSM examinează dosarele depuse în concursul pentru funcţiile de judecători la CSJ.

UPDATE: Membrul CSM, Petru Moraru, declară că preşedintele CSM, Victor Micu, trebuie să îşi dea demisia.

 

Similare
RECOMANDĂRI