VIDEO. Ion Chicu nu renunţă la asumarea de răspundere, în pofida boicoturilor opoziţiei: Voi fi insistent
Vizualizari:

VIDEO. Ion Chicu nu renunţă la asumarea de răspundere, în pofida boicoturilor opoziţiei: Voi fi insistent

Guvernul Republicii Moldova se întruneşte în şedinţă.

UPDATE: Premierul Ion Chicu nu renunţă la proiectele pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea. Asta chiar dacă opoziţia boicotează din această cauză şedinţele Parlamentului.

„Aceste proiecte încă nu au fost prezentate conform procedurii în Parlament, din simplul motiv că două zile la rând, o parte din deputaţi boicotează şedinţele. Vreau să vă asigur că voi fi insistent. Voi merge la Parlament atâta timp timp cat va fi nevoie pentru ca aceste proiecte absolut necesar pentru cetăţeni şi economie sa fie promovate”. 
 
Amintim că la 1 iulie, Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru patru proiecte, care prevăd, printre altele, alocaţii pentru pensionari, agricultori, majorări de salarii pentru angajaţii medicali. Guvernul declară că a ales să-şi asume răspunderea pentru aceste proiecte pentru a urgenta procesul.

De partea cealaltă, opoziţia declară că printr-o nouă asumare de răspundere, guvernul Chicu exclude Parlamentul din procesul decizional, şi solicită ca proiectele să-şi urmeze calea firească şi să fie dezbătute şi aprobate în Parlament. Din acest motiv, atât ieri, cât şi astăzi, opoziţia a boicotat şedinţa Parlamentului, în sală fiind doar deputaţii PD şi PSRM, 49 la număr - număr insuficient pentru a ca şedinţa să poată avea loc.

Mai mult, deputatul Lilian Carp spune că printre măsuri sunt incluse şi „unele măgării”, precum majorări de 40% pentru unii angajaţi ai Parlamentului.
 
Conform legii, Guvernul trebuie să vină în faţa Parlamentului, în cadrul unei şedinţe deschise, pentru a prezenta proiectul pentru care şi-a asumat răspunderea. Dacă, din momentul prezentării proiectului în faţa deputaţilor, nu este depusă o moţiune de cenzură, proiectul pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea este considerat adoptat.


Similare
RECOMANDĂRI