UPDATE/LIVE. Marina Tauber şi Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE/LIVE. Marina Tauber şi Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară

Şedinţa Parlamentului: Deputaţii au votat pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatelor din Partidul Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova.

Parlamentul a luat o pauză.  Şedinţa Parlamentului va continua la ora 19:00

UPDATE: Parlamentul a votat şi pentru luarea imunităţii parlamentare a deputatului Reghina Apostolova. UPDATE: Deputaţii au votat pentru luarea imunităţii parlamentare a deputatului
 Marina Tauber.UPDATE:
Procurorul general Dumitru Robu afirmă că Marina Tauber şi Reghina Apostolova urmează să fie cercetate pentru implicarea în frauda bancară.

„Au fost administrate probe care demonstrează faptul că Tauber şi Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la pregătirea fraudei la instituţiile financiare în interesul grupului criminal condus de Şor”, a spus Robu.UPDATE: Fracţiunea Parlamentară a Partidului Şor a părăsit sala de şedinţă înaintea ridicării imunităţii a doi deputaţi.

UPDATE: Parlamentul a luat o pauză.  Şedinţa Parlamentului va continua la ora 16.30.

UPDATE: Procurorul general interimar a cerut în Parlament ridicarea imunităţii deputaţilor din Partidul Şor, Marina Tauber şi Reghina Apostolova.

UPDATE: Proiectul de lege a fost votat de Parlament în prima lectură.

UPDATE:  Democratul Vladimir Cebotari, în luarea sa de cuvânt, a spus că, părerea PD-ului este că prin acest proiect se doreşte capturarea Pdocuraturii, „aşa cum nu s-a făcut niciodată”. 

„Ceea ce faceţi este să capturaţi obraznic şi deschis Procuratura, pentru că vă temeţi de prostiile pe care le faceţi, vă temeţi de schemele pe care le-aţi pus în aplicare, vă temeţi că investigaţiile care trebuie să se producă, să nu se producă”, a declarat democratul.


UPDATE: Fracţiunea Partidului Democrat anunţă că nu va susţine acest proiect de lege. Sesiunea de întrebări răspunsul s-a încheiat.

UPDATE:  Deputatul blocului ACUM, Maria Ciobanu, a întrebat ministrul dacă crede că în R. Moldova există un procuror care nu a fost implicat în acte de corupţie, Olesea Stamate a spus că din acest considerent a fost extins spectrul persoanelor care pot candidat. Astfel şi cei din afara PG pot să participe la concurs.

UPDATE:  Deputatul din Partidul Politic Şor, Denis Ulanov, a adus mai multe critici la modificările anunţate de către ministrul Justiţiei, declarând că un ministrul care este numit politic nu poate să nu numească un om neafiliat politic, şi în final va fi ales un exponent politic în fruntea Procuraturii. Ca răspuns la aceste critici ministrul a declarat că alegerea va fi făcută de către comisia din care fac parte experţi ce nu sunt exponenţi politic, aşa că nu va fi posibilă politizarea instituţiei. 
 
UPDTAE: Ministrul Justiţiei. Olesea Stamate prezintă proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la Procuratură, în prima lectură.

UPDATE: La debutul şedinţei Parlamentului, preşedintele ţării, Igor Dodon, a venit cu o adresare de la tribuna centrală, către cetăţeni şi deputaţi.  

Igor Dodon a declarat că nu este mulţumit de modul în care funcţionează unele ministere, de amânarea sau stoparea unor proiecte. Acesta a propus deputaţilor să lucreze împreună la o agendă în beneficiul oamenilor şi a sugerat deputaţilor să aibă mai multe vizite înteritoriu. Igor Dodon cere un plan naţional de restructurare a drumurilor, ca funcţionarii publici profesionişti să nu fie epuraţi pe criterii politice, dar şi maximă maturittate poltiică în această campanie electorală. Totodată, preşedintele a dat de înţeles că dacă miniştii nu vor prezenta rezultate şi schimbări esenţiale în perioada următoare, atunci el aşteaptă modificări ale persoanelor din funcţii.
Similare
RECOMANDĂRI