VIDEO .UPDATE. Moţiunea simplă împotriva politicilor guvernamentale în domeniul sănătăţii nu a fost susţinută de Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO .UPDATE. Moţiunea simplă împotriva politicilor guvernamentale în domeniul sănătăţii nu a fost susţinută de Parlament

Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova din 9 iulie.

UPDATE. Deputaţii dezbat moţiunea simplă depusă împotriva politicilor din domeniul sănătăţii pe timp de pandemie

UPDATE 11:50 Deputaţii au aprobat ordinea de zi şi purced la examinarea acesteia.

UPDATE 11.05 La solicitarea vicepreşedintelui Mihai Popşoi, preşedintele Comisiei juridică, Vasile Bolea, a anunţat că în această dimineaţă, Ştefan Gaţcan şi-a retras cererea prin care şi-a anunţat demisia din funcţia de deputat. Mai mult, Ştefan Gaţcan şi-a schimbat locul în Parlament, iar acum stă lângă preşedintele fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă.

De asemenea, la solicitarea deputatului Maria Ciobanu, ca Ştefan Gaţcan să explice ce i s-a întâmplat în ultimele zile, Zinaida Greceanîi spune că „nu este de procedură”. 

De altfel, deputatul Vasile Năstase a întrebat de ce Ştefan Gaţcan se află în Parlament, şi nu în izolare, întrucât a trecut frontiera recent. „Dvs sunteţi medic, ce fel de exemplu sunteţi?”.
 

Ştefan Gaţcan explică de ce s-a răzgândit şi a revenit în Parlament, „ca deputat al fracţiunii PSRM”(foto:deschide.md)


UPDATE 10:38 Deputaţii au luat o pauză de 10 minute.

UPDATE 10:24 La propunerea lui Dumitru Diacov, şedinţa începe cu prezentarea pachetului de legi pentru care Guvernul îşi asumă răspunderea, de către Ion Chicu. Opoziţia a scandat, la începutul discursului lui Ion Chicu „Ruşine” şi ”Afară”. 

Conform Legii, Premierul trebuie să prezinte în faţa deputaţilor proiectul pentru care îşi asumă răspunderea, iar din acest moment, începe să curgă termenul de  3 zile, în care deputaţii pot veni cu o moţiune de cenzură. Dacă o moţiune nu este depusă, atunci proiectul pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea sunt considerate aprobate.

------------------------------------------
51 de deputaţi şi-au înregistrat prezenţa la şedinţa de astăzi a Parlamentului.  Este vorba despre PD, PSRM, inclusiv Ştefan Gaţcan, dar şi deputatul indepenent Alexandru Oleinic. Astfel, şedinţa de astăzi are cvorum pentru a avea loc.

După ce s-a anunţat că Parlamentul are cvorum, cei din PAS şi PPDA s-au alăturat şedinţei. Preşedinta Parlamentului declară că nu le poate oferi cuvântul celor din PAS şi PPDA întruncât aceştia nu şi-au înregistrat prezenţa la şedinţă. Deşi şeful direcţiei juridice a Parlamentului a declarat că înregistrarea prezenţei este doar pentru o contabilizare, pentru achitarea salariului, deputatul Vladimir Bolea a declarat că cei din PPDA şi PAS trebuie să-şi înregistreze prezenţa pentru a le putea fi dat cuvântul şi a participa activ la şedinţa Parlamentului.


Similare
RECOMANDĂRI