VIDEO. UPDATE. Proiectul cu privire la Raportul Comisiei de anchetă privind frauda bancară - aprobat în Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. UPDATE. Proiectul cu privire la Raportul Comisiei de anchetă privind frauda bancară - aprobat în Parlament

Ora 12:49. Şedinţa Parlamentului s-a încheiat.

UPDATE 12:46 : Proiectul de hotărâre cu privire la Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare - votat de către majoritarea deputaţilor aflaţi în sala Parlamentului.

Ce prevede proiectul cu privire la raportul Comisiei: 

DOC. Raportul Comisiei privind frauda bancară a fost publicat


UPDATE. 12.05 Fracţiunea Partidului ŞOR anunţă că nu va vota Proiectul de hotărâre cu privire la Raportul Comisiei privind frauda bancară, întrucât „nu conţine adevărul” şi că „este un raport politic”.

UPDATE: 10.55. Fracţiunea Partidului Şor a propus în plenul Parlamentului ca activitatea Comisiei pentru investigare a fraudei bancare să fie continuată. Partidul Şor cere ca în componenţa comisiei să fie inclus şi un membru al partidului Şor, întrucât ei, spune Marina Tauber, deţin informaţii importante la acest subiect.

De partea cealaltă, Alexandru Slusari spune că este deschis oricând să primească documente veridice şi „citibile cel puţin”, în calitate de deputat şi vicepreşedinte al Parlamentului.

De asemenea, Tauber a spus că Partidul Şor va demonstra nevinovăţia membrilor partidului menţionaţi în raportul Comisiei, inclusiv a preşedintelui partidului Ilan Şor. 

UPDATE. 9.40. Alexandru Slusari prezintă raportul în Parlament, iar ulterior deputaţii urmează să se expună asupra acestuia. „90% din aceste documente erau la dispoziţia Procuraturii şi erau foarte uşor de accesat. Nu era foarte greu de structurat şi de lucrat cu aceste materiale”, spune Slusari.

UPDATE. 9.30. „Această comisie este pertinentă. S-a refuzat ca la lucrările comisiei să participe opoziţia. A fost un instrument de justiţie publică. PD va părăsi sala plenului şi nu va participa la acest spectacol ieftin”, a declarat Candu.

Fracţiunea a ieşit din Parlament înainte ca Alexandru Slusari, şeful Comisiei de anchetă pentru elucidarea tutuor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare, să înceapă prezentarea raportului.

UPDTE. 9.20. Adrian Candu a declarat astăzi de la tribuna Parlamentului că aşteaptă ca Guvernul Sandu să vină în Parlament şi să răspundă la întrebări. Preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a declarat că comisia juridică va primi moţiunea, iar dacă aceasta este depusă regulamentar, va fi dezbătută.

9.00 Deputaţii Parlamentului se întrunesc într-o nouă şedinţă. Ordinea de zi include Raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea tutuor circumstanţelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova şi investigării fraudei bancare.
Amintim că aseară, PAvel Filip anunţa că PD va înainta astăzi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Maia Sandu: „Bănuiesc că PD-iştii s-au speriat”

Similare
RECOMANDĂRI