Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploaia torenţială a transformat Chişinăul într-o mică Veneţie

Ploaia torenţială din această dimineaţa a transformat Chişinăul într-o mică Veneţie. A fost nevoie ca, pe unele străzi inundate, circulaţia să fie oprită, pentru siguranţa şoferilor. Greu le-a fost şi pietonilor. Pe alocuri, apa a ajuns şi până la genunchi. Ploaia a testat astăzi şi strada Albişoara, proaspăt reparată cu promisiunea că nu se va mai inunda, lucru care, totuşi, s-a întâmplat. Primarul spune că se lucrează de dimineaţă la înlăturarea consecinţelor ploii şi la desfundarea gurilor de scurgere.

Câteva ore de ploaie torenţială, în această dimineaţă, şi o porţiunii străzii  Albişoară, proaspăt reparată, a fost inundată, exact ca şi până acum.

După cum puteţi vedea, nivelul apei s-a ridicat mai sus de bordură, din cauza gurilor de scurgeri care nu au putut face faţă. A fost nevoie de intervenţia a două e echipaje pentru a le desfunda, după care apa, a început să se retragă.

Pentru a grăbi scurgerea apei, muncitorii au ridicat grilajele rigolelor. Între timp, cei mai mulţi şoferi care treceau prin zonă au ales să nu se întoarcă, de frica ambuteiajelor, şi au înfruntat apa mare de pe stradă.  

La faţa locului au sosit şi reprezentaţii preturii Râşcani, care ne-au asigurat că totul e sub control, deşi realitatea era cu totul alta.

„Datorită, volumului mult de apă, a condiţiilor climaterice şi a frunzelor, s-a blocat un pic canalizarea pluvială. Acuma se intervine, se deblochează canalizarea pluvială şi vedeţi deja funcţionează, apa este evacuată”, a spus MIHAI FURCULIŢĂ, secretarul preturii Rîşcani.

Primarul Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că a inspectat strada Albişoara şi a recunoscut că mai e de lucru. El a spus că, pe lângă cele 112 guri de canal existente, vor mai fi adăugate încă 86. Situaţia a fost şi mai gravă pe alte străzi ale Chişinăului, situate mai jos decât restul oraşului, precum Varniţa, Munceşti, Meşterul Manole sau Uzinelor. Circulaţia pe aceste străzi a fost oprită, temporar.

De exemplu, pe strada Uzinelor, pompierii au evacuat peste 1.000 l de apă care se scurgeau într-un magazin alimentar şi au evacuat două persoane care se aflau în pericol. Iar pe strada Varniţa, acolo unde Bîcul a ieşit din albie, un automobil a rămas blocat în mijlocul şuvoiului. A fost chemată o platformă pentru a lua maşina.  

Ploaia din această dimineaţă au testat şi pavajul proaspăt aşternut  pe strada Puşkin. După şuvoaiele scurse pe trotuar, lucrările vor trebui reluate. Totodată, apele au spălat şi pietrişul pus pe strada Vlaicu Pîrcălab şi au creat cratere mari. Potrivit primăriei Chişinău, pentru înlăturarea efectelor ploilor au fost folosiţi 70 de muncitori şi peste 30 de autospeciale
Similare
RECOMANDĂRI