Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Lux pentru echipa prim-ministrului. În ultimii doi ani, circa 50 de milioane de lei din bugetul de stat s-au cheltuit pentru întreţinerea clădirii Guvernului

Milioane de lei pentru reparaţiile la Casa Guvernului. Numai în anul 2017, din bugetul de stat s-au cheltuit 28 de milioane de lei pentru întreţinerea sediului Executivului. Noul premier, Maia Sandu, spune că banii au fost daţi exclusiv pentru reparaţiile birourilor fostului premier şi ale consilierilor acestuia. Fostul şef al Executivului, Pavel Filip, nu a comentat, deocamdată, aceste afirmaţii.

Premierul Maia Sandu a deschis larg uşile biroului său pentru presă, astfel arătându-le cetăţenilor luxul pe care şi l-a creat fostul premier la locul de muncă. 
 
„S-au schimbat lifturile, unele din ele erau în folosinţa directă şi exclusivă a dlui prim-ministru. S-au cumpărat covoare, mochete, draperii. S-a amenajat complet holul de la etajul 1, Puşkin. La un moment dat s-a interzis intrarea lucrătorilor din strada Puşkin pentru că se considera că covorul era prea scum pentru a fi murdărit”, spune Artur Mija, consilierul prim-ministrului. 
 
Potrivit datelor cabinetului Sandu numai în anul 2017 pentru reparaţia sediului guvernului s-au cheltuit 28 de milioane de lei, iar în anul 2018 alte 23 de milioane de lei s-au folosit pentru procurarea mobilierului şi renovări.
 
„Mai ales că aceste cheltuieli nu s-au făcut pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru toţi angajaţii guvernului, ci în special pentru cei care au stat la etajul 5. La etajul 5 stă prim-ministru şi echipa prim-ministrului”, a declarat Maia Sandu.
 
Pentru economisirea resurselor bugetare, noul prim-ministru a dat indicaţii să nu se mai cumpere flori pentru birourile angajaţilor Guvernului.
Similare
RECOMANDĂRI