MAE israelian: Este neclar dacă decizia R.Moldova de a muta sediul ambasadei la Ierusalim este în vigoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAE israelian: Este neclar dacă decizia R.Moldova de a muta sediul ambasadei la Ierusalim este în vigoare

Ministerul Afacerilor Externe israelian nu este sigur dacă decizia de mutare a sediului Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim este în vigoare, pe fondul actualei crize constituţionale de la Chişinău, relatează miercuri dpa.

Un purtător de cuvânt al MAE israelian a refuzat să comenteze pe acest subiect, limitându-se doar la a lua notă că este neclar dacă guvernul are autoritatea de a pune în practică decizia în lumina viitoarelor alegeri anticipate, notează agerpres.ro.

Amintim că ieri, guvernul în exerciţiu, recunoscut de PD şi condus de Pavel Filip a decis transferarea sediului Ambasadei R.Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim.

În luna mai, SUA şi-au mutat ambasada în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, provocând iritarea liderilor palestinieni şi musulmani. Guatemala şi Paraguay au urmat exemplul SUA, dar ulterior Paraguay şi-a anulat decizia. Nicio ţară europeană nu şi-a mutat ambasada în Israel la Ierusalim, deşi câteva state au discutat despre această idee, adaugă agenţia de presă germană.

Similare
RECOMANDĂRI