MAEIE: Starea de sănătate a celor trei cetăţeni ai R. Moldova de pe nava „Diamond Princess” este bună
Vizualizari:

MAEIE: Starea de sănătate a celor trei cetăţeni ai R. Moldova de pe nava „Diamond Princess” este bună

Ambasada Republicii Moldova în Japonia continuă monitorizarea situaţiei vasului de croazieră „Diamond Princess”, ancorat în portul nipon Yokohama, şi se află în legătură directă cu cetăţenii ţării noastre, starea cărora este bună. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, secţia consulară a ambasadei a identificat trei cetăţeni moldoveni (doi bărbaţi şi o femeie) la bordul navei, doi dintre care deţin cetăţenie dublă  – a Republicii Moldova şi României, iar starea lor de sănătate este bună.

MAEIE a precizat că în Japonia nu există niciun focar major al coronavirusului (virusul COVID – 2019), cu excepţia navei de croazieră „Princess Diamond”, aflată în carantină în portul Yokohama.

„Nu există nici o cauză majoră de îngrijorare pentru eventuale călătorii în statul asiatic, cu toate acestea, urmare a recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Guvernul Japoniei a dispus măsuri de protecţie de precauţie, cum ar fi recomandarea populaţiei de a purta măşti în cazul în care prezintă simptome de tuse şi respectarea igienei personale”, se mai spune în comunicat.

În contextul prevenirii contaminării cu virusul COVID-19, pe teritoriul Japoniei au fost deschise centre de consultare în cadrul cărora se oferă consultaţii telefonice în limbile japoneză, engleză şi chineză. În acelaşi timp, Ambasada Republicii Moldova în Japonia acumulează informaţii suplimentare şi oferă consultaţii la numărul de urgenţă instituit în cadrul misiunii: + 810 80 8850 7372.

Ambasada Republicii Moldova în Japonia, cu referire la informaţia comunicată de către autorităţile de la Tokyo, informează că în cazul cetăţenilor străini care au vizitat provincia Hubei sau Zhejiang a Republicii Populare Chineze în termen de 14 zile de la sosirea în Japonia, nu vor putea debarca în Japonia decât în ​​circumstanţe speciale.
Similare
RECOMANDĂRI