Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt suspectaţi că au provocat focare de Covid-19 în regiunea italiană Veneto

Autorităţile italiene sunt în alertă după ce mai mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt suspectaţi că au provocat focare de Covid-19 în regiunea Veneto. E vorba de femei care lucrau ca îngrijitoare şi s-au întors contaminate în Italia după ce au fost acasă în perioada pandemiei. Autorităţile locale au impus testarea obligatorie a tuturor celor care muncesc în sistemul de îngrijire la domiciliu şi vin din afara Uniunii Europene.

Preşedintele regiunii Veneto a anunat două focare provenite din Republica Moldova. Unul dintre acestea a fost descoperit la Padova, provincie în care alături de Veneţia, Verona sau Trevizo, muncesc mulţi basarabeni. Preşedintele regiunii a precizat că focarul ar fi izbucnit într-un autobuz cu 10 basarabeni care se întorceau din Republica Moldova, toate persoanele fiind contaminate.

„Acesta este un focar provenit de la îngrijitoarele din Republica Moldova, care, după o călătorie timp de mai multe ore cu autobuzul, într-un final, au readus virusul în ţară. Familia la care muncea persoana respectivă, fiica şi bătrâna, au fost testate pozitiv la Covid-19. Mai apoi, şi celelalte 8 persoane, care se aflau în acel autobuz, au fost testate pozitiv, la fel ca şi soţii, soţiile acestora. Putem spune că e un focar ce poate fi ţinut sub control, dar există şi riscul ca acesta să se extindă”, a spus LUCA ZAIA, preşedintele regiunii Veneto.

De mâine, 1 iulie, autorităţile locale vor introduce testarea obligatorie la Covid-19 a tuturor îngrijitoarelor din afara UE. Testele vor fi gratuite şi vor fi făcute imediat la intrarea în regiune. Din cauza pandemiei, cetăţenii Republicii Moldova nu pot călători deocamdată în nicio ţară a Uniunii Europene.

Excepţie fac cei care au contracte de muncă sau domiciliu în statele blocului comunitar.

În ultimele trei săptămâni, Republica Moldova e printre statele europene cu cele mai multe contaminări raportate la numărul populaţiei.
Similare
RECOMANDĂRI