Maia Sandu dă asigurări că va oferi toată susţinerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenţei cu acoperire naţională pentru TVR MOLDOVA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu dă asigurări că va oferi toată susţinerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenţei cu acoperire naţională pentru TVR MOLDOVA

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, anunţă că astăzi Guvernul a primit solicitarea din partea directorului TVR, Doina Gradea, prin care solicită Consiliului Audiovizualului o frecvenţă de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul ţării. Premierul a dat asigurări că va oferi toată susţinerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenţei cu acoperire naţională pentru TVR MOLDOVA.

Ieri societatea Română de Televiziune a făcut o solicitare la Consiliul Audiovizualului ce cuprinde toate demersurile legale pentru a recăpăta frecvenţa naţională. Acest lucru este posibil după ce Compania Telestar Media, care are în proprietate postul de televiziune Canal 2, a anunţat că renunţă la frecvenţa naţională.

Maia Sandu consideră că frecvenţa de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR.

„Încet, dar sigur, lucrurile revin la normalitate. Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid.

Astăzi guvernul a primit o scrisoare din partea directorului TVR prin care solicită Consiliului Audiovizualului o frecvenţă de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul ţării. Considerăm că toate interferenţele fostelor guvernări în frecvenţa de emisie a TVR au produs o mare nedreptate, atât postului public român de televiziune, cât şi cetăţenilor Republicii Moldova, iar frecvenţa de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR.

E timpul să se facă dreptate şi vom oferi toată susţinerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenţei cu acoperire naţională,” a scrie premierul pe pagina sa de Facebook. 

După şapte ani în care i-a fost interzisă emisia, la 1 decembrie 2013 Televiziunea Română a revenit în Republica Moldova. TVR MOLDOVA transmite 24 de ore din 24, în timp real, imaginea societăţii româneşti de dincoace şi de dincolo de Prut.
 

DOC. „Canal 2” renunţă la frecvenţa de emisie, care a aparţinut anterior postului nostru de televiziune TVR Moldova

Similare
RECOMANDĂRI