Maia Sandu a cerut ca toate instituţiile de stat să treacă în paza MAI
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu a cerut ca toate instituţiile de stat să treacă în paza MAI

Toate instituţiile de stat urmează a fi păzite de către Întreprinderea de Stat Servicii Pază a Ministerului Afacerilor Interne.

Prim-ministrul Maia Sandu a solicitat Ministerului Justiţiei şi Ministerului de interne să elaboreze de urgenţă un astfel de proiect.

„ Este inadmisibil ca instituţiile statului să fie „apărate” de structurile militare şi paramilitare subordonate lui Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu.

De menţionat că o investigaţie recentă a portalului anticorupţie.md a arătat că două întreprinderi private dintre cele peste o sută care prestează servicii de pază şi detectiv câştigă de mai mulţi ani licitaţii avantajoase pentru asigurarea pazei instituţiilor de stat. Una dintre firme aparţine unei companii off-shore, afiliată liderului PDM, Vladimir Plahotniuc, iar cealaltă este a unui fost poliţist, care ar avea legături cu autoritatea criminală Vladimir Moscalciuc, alias Makena. Companiile, deşi sunt vizate în scheme dubioase, dosare de tortură, aplicarea forţei, interceptări abuzive şi alte fapte grave, au mână liberă să păzească instituţiile publice, inclusiv cele din domeniul justiţiei, în pofida interdicţiilor din lege.
Similare
RECOMANDĂRI