Maia Sandu: Acum, mai mult decât oricând, înţelegem cât de şubredă poate fi democraţia, dacă nu este apărată de toţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Acum, mai mult decât oricând, înţelegem cât de şubredă poate fi democraţia, dacă nu este apărată de toţi

La 29 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate, prim-ministrul a venit cu un mesaj de felicitare către cetăţenii Republicii Moldova:

„Acum 29 de ani, la 23 iunie 1990, a fost adoptată Declaraţia de Suveranitate, care punea temelia statului nostru. În acest document istoric se declara în mod solemn şi în faţa întregii lumi că purtătorul suveranităţii şi singura sursă de putere este poporul, iar Republica Moldova este un stat unitar şi indivizibil.

Astăzi, mai mult decât oricând, înţelegem cât de important este dreptul nostru, al cetăţenilor, de a ne decide singuri viitorul şi cât de şubredă poate fi democraţia, dacă nu este apărată de noi toţi. Avem datoria să redăm independenţa instituţiilor, astfel încât acestea să devină un fundament de neclintit pentru menţinerea suveranităţii şi dezvoltarea Republicii Moldova. Avem obligaţia să construim instituţii puternice care să nu mai permită vreodată încălcarea suveranităţii poporului, indiferent de politicienii aflaţi la putere, şi să protejeze interesul oamenilor.

Vă asigur că acest Guvern al Republicii Moldova va apăra cu stricteţe suveranitatea ţării, că nimeni nu va lua decizii în locul şi în detrimentul interesului nostru naţional, iar statul Republica Moldova îşi va păstra caracterul unitar şi indivizibil şi va asigura libertatea, securitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Vezi şi:

29 de ani de la proclamarea suveranităţii naţionale. Mesajul preşedintelui Igor Dodon

Similare
RECOMANDĂRI