Maia Sandu: Autorităţile şi-au anulat decizia ilegală de a interzice revenirea acasă a celor care nu au poliţă de asigurare medicală
Vizualizari:

Maia Sandu: Autorităţile şi-au anulat decizia ilegală de a interzice revenirea acasă a celor care nu au poliţă de asigurare medicală

Autorităţile şi-au anulat decizia ilegală de a interzice revenirea acasă a celor care nu au poliţă de asigurare medicală. Într-o postare pe pagina de Facebook, liderul PAS Maia Sandu menţionează că dreptul de a se întoarce în Republica Moldova este un drept fundamental care nu poate fi îngrădit nici măcar pe perioada stării de urgenţă.

Potrivit Maiei Sandu, conform deciziei adoptate, în loc de achitarea preţului primei de asigurare medicală înainte de cumpărarea biletului de avion, cetăţenii Republicii Moldova vor trebui să semneze o declaraţie pe propria răspundere prin care se angajează să achite preţul poliţei de asigurare medicală după ce ajung acasă.

„În această situaţie, PAS îşi va retrage sesizarea depusă la Curtea de Apel Chişinău. Vom insista în continuare ca drepturile tuturor cetăţenilor noştri să fie protejate”, a scris Maia Sandu.

Liderul PAS mai precizează că autorităţile au datoria să asigure implementarea cu bună credinţă a procedurilor de repatriere aprobate recent, să autorizeze zboruri suficiente pentru ca toţi cei care nu pot rămâne în ţara de reşedinţă să poată ajunge acasă şi să asigure monitorizarea respectării carantinei de către persoanele revenite în Republica Moldova.

Similare
RECOMANDĂRI