Maia Sandu: Prin evaluarea judecătorilor de către oamenii din sistem, Igor Dodon vrea eliminarea magistraţilor care nu îi fac jocul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: Prin evaluarea judecătorilor de către oamenii din sistem, Igor Dodon vrea eliminarea magistraţilor care nu îi fac jocul

Într-o conferinţă de presă susţinută astăzi, liderul PAS a declarat că sistemul de evaluare a judecătorilor propus de actuala guvernare va subordona justiţia politicului, iar Igor Dodon vrea eliminarea magistraţilor care nu îi fac jocul.

Liderul PAS a menţionat că judecătorilor li se va face o evaluare internă de către oameni din sistem, pe când aceştia trebuiau evaluaţi pe partea care ţine de profesionalism şi integritate de către persoane independente şi, în majoritate, din afara Republicii Moldova.

„Actuala guvernare propune o evaluare simplă a judecătorilor, iar mecansimul propus nu se deosebeşte prea mult de cel prevăzut în actuala lege. Doar că noi ne-am convins că mecanismele interne de evaluare nu ne-a permis să scăpăm de judecătorii corupţi”, a spus Maia Sandu.

Liderul PAS a declarat că Guvernul vrea evaluarea judecătorilor de către un colegiu subordonat CSM.

„Prin comisia juridică a Parlamentului, politicul se va implica în desemnarea membrilor acestui colegiu, care vor fi responsabili atât de evaluarea, cât şi de cariera judecătorilor. Am văzut cu toţii cât de neobiectivă este această comisie.Temerea noastră este că astfel Igor Dodon va elimina din sistem pe judecătorii care nu îi fac jocurile”, a spus Maia Sandu.

Potrivit liderului PAS, documentele vor fi transmise Consiliului Europene, Ambasadei SUA şi Ambasadei UE, pentru ca acestea „să cunoască care sunt criticile aduse Guvernului lui Dodon”.

 
Similare
RECOMANDĂRI