Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mâine, Parlamentul se întruneşte în şedinţă pentru a decide soarta Guvernului Sandu

Tensiune maximă pe arena politică de la Chişinău. Coaliţia de guvernare PSRM-ACUM s-ar putea destrăma, iar Guvernul condus de Maia Sandu ar putea fi demis. Mărul discordiei în alianţă este decizia Guvernului de a-şi asuma răspunerea pentru proiectul ce vizează schimbarea modalităţii de selectare a candidaţilor la funcţia de procuror general. Socialiştii sunt nemulţumiţi de decizia Executivului prin care îi oferă premierului posibilitatea de a selecta candidaţii la funcţia de procuror general.

Decizia executivului care-i oferă posbilitatea premierului de a numi candidaţii la funcţia de procuror general i-a nemulţumit pe socialişti. Deputaţii PSRM s-au întrunit în şedinţă pentru a decide dacă rup alianţa cu blocul ACUM sau îşi păstrează susţinerea pentru Guvernul Sandu.

Preşedintele Igor Dodon spune că prin asumarea răspunerii de către Guvern, blocul ACUM a încălcat acordul cu PSRM care prevedea clar că pretendenţii al funcţia de procuror general sunt selectaţi de o comisie de experţi. Şi nu de premier, aşa cum îşi doreşte Maia Sandu.

Potrivit legii, dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pentru un proiect, timp de 72 de ore deputaţii au timp să depună o moţiune de cenzură. Dacă o astfel de moţiune nu este depusă, proiectul este considerat aprobat. Socialiştii spun că dacă nu vor ajunge la un consens cu blocul ACUM, ar putea depune o moţiune împotriva Guvernului Sandu.

Parlamentul Republicii Moldova se întruneşte mâine, la ora 15, în şedinţă pentru a decide soarta coaliţiei de guvernare. Înainte de şedinţă, preşedintele Igor Dodon va avea întrevederi separate cu deputaţii fracţiunii PAS şi cu deputaţii fracţiunii PPDA.
Similare
RECOMANDĂRI