Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mama preşedintelui Igor Dodon a suportat o intervenţie chirurgicală şi rămâne internată în spital

Deşi ieri, după accident, preşedintele Igor Dodon a declarat că toţi membrii familiei sunt bine, astăzi, consilierul Ion Ceban spune că şeful statului are traume la coloana vertebrală, iar mama sa a suportat o primă intervenţie chirurgicală. Mai mult, acesta a menţionat faptul că accidentul în care au fost implicate maşinile prezidenţiale nu ar fi deloc unul întâmplător. Asta chiar dacă, şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat a exclus încă de ieri versiunea unui atentat.

La scurt timp după accidentul de pe traseul Străşeni- Călăraşi, în care au fost implicate două maşini din coloana prezidenţială, consilierul preşedintelui Igor Dodon spunea că şeful statului a scăpat cu câteva zgârâieturi. Astăzi, socialistul Ion Ceban spune că preşedintele a evitat să dezvăluie toate detaliile şi că de fapt, familia prezidenţială are probleme de sănătate în urma accidentului.

Responsabilii de la Spitalul de Urgenţă au confirmat pentru TVR Moldova că mama preşedintelui a suferit o intervenţie chirurgicală în urma accidentului, iar preşedintele şi fiul acestuia nu ar fi păţit nimic.

Şoferul camionului de care s-au ciocnit maşinile prezidenţiale este internat la Spitalul din Străşeni. Contactat de TVR, şeful instituţiei medicale spune că bărbatul, în vârstă de 40 de ani, s-a ales cu o comoţie cranio-cerebrală şi cu o plagă la cap, dar starea lui de sănătate este bună. Acesta ar putea fi externat peste două zile. Şi un ofiţer SPP s-a ales cu o fractură. În ceea ce priveşte scenariul de atentat asupra preşedintelui Dodon, vehiculat de mai mulţi membri PSRM, el este exclus de şeful Serviciului Protecţie şi Pază de Stat.

Şeful de la SPP susţine că toată coloana prezidenţială era formată din trei automobile, inclusiv un echipaj al poliţiei de patrulare care ar fi avut girofarul inclus, deşi acest lucru nu se vede din imaginile care surprind momentul impactului.

Accidentul s-a produs ieri, la prânz pe traseul Străşeni – Călăraşi. Camionul ieşit pe contrasens a lovit maşina în care se afla preşedintele Igor Dodon, împreună cu fiul şi mama sa. Maşina, care trebuia să fie la mijlocul cortegiului s-a răsturnat, iar camionul a mai lovit şi a doua maşină a SPP-ului.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi spun că vinovat de accident ar fi şoferul camionului care ar fi făcut o depăşire neregulamentară. Imaginile au fost analizate de experţi auto care au declarat că cel mai probabil, coloana de maşini în care era şi camionul ar fi observat prea târziu coloana prezidenţială şi ar fi frânat brusc. Din cauza vitezei şi a carosabilului umed, şoferul care a virat la stânga, încercând să evite impactul cu maşina din faţă, ar fi derapat pe contrasens şi s-a izbit de maşina prezidenţială. Această versiune însă nu a fost comentată de autorităţi.
Similare
RECOMANDĂRI