Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marea Britanie afirmă că sunt posibile atacuri cibernetice, ca replică a Rusiei la bombardarea Siriei

Britanicii se pregătesc pentru replica Rusiei, după atacul de ieri din Siria. Moscova a anunţat deja că nu ia în calcul acţiuni în plan militar, însă nu va lăsa fără răspuns operaţiunea americano-franco-engleză. Scenariul despre care se vorbeşte cel mai mult este legat de atacuri cibernetice, comandate din Rusia.

Boris Johnson, ministrul britanic de externe, declară că Londra va lua absolut toate măsurile de precauţie pentru a se apăra de eventualele atacuri ruseşti în spaţiul virtual.

Potrivit serviciilor de informaţii ale Marii Britanii, Rusia ar putea porni un aşa numit război murdar, cu atacuri informatice asupra unor instituţii-cheie, cum ar fi sistemul de sănătate sau cel de distribuţie a energiei. Ar putea fi vorba, tot în spaţiul virtual, şi despre campanii KOMPROMAT - cum numesc ruşii răspândirea de informaţii compromiţătoare despre politicieni de prim rang sau alte personalităţi publice. Ministerul apărării şi Centrul Guvernamental de Comunicaţii - puternica agenţie care cooperează strâns cu MI 5 şi MI 6 - sunt pregătite, în orice moment, să răspundă în maniera cuvenită oricărui atac cibernetic, scrie presa britanică.

Similare
RECOMANDĂRI