Marşul Centenarului, în cea de-a VII-a etapă, urcă duminică în pasul „Tabla Buţii”. Pe 1 septembrie ajunge la Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Marşul Centenarului, în cea de-a VII-a etapă, urcă duminică în pasul „Tabla Buţii”. Pe 1 septembrie ajunge la Chişinău

Participanţii la Marşul Centenarului, care au pornit la 1 iulie de la Alba Iulia pe jos spre Chişinău pentru a duce Flacără Unirii prin satele de pe ambele maluri ale Prutului, urcă astăzi în pasul „Tabla Buţii” din România.

Ei au pornit la drum încă în această dimineaţă, din comuna Ceraşu, Prahova. Astfel, a început cea de-a şaptea etapă din cele 11 ale Marşului, notează radiochisinau.md.

Într-o înregistrare publicată pe Facebook, organizatorul Marşului, George Simion, a îndemnat oamenii să se alăture participanţilor la acţiune.

„Veniţi alături de noi. E pentru unire, e pentru a nu mai avea graniţă la Prut, e pentru viitorul nostru şi totodată e pentru ţara asta frumoasă(…) Nu uitaţi că Unirea face puterea şi trebuie să facem iarăşi România întreagă”, a spus George Simion.

„Noi acum facem drumul pe care l-au făcut soldaţii acum 100 de ani şi o să o ţinem aşa până la Chişinău. Aşa că dedicaţi-vă şi voi o zi pentru eroi”, a menţionat  un participant la acţiune.

Marşul Centenarului a început la 1  iulie, la Alba Iulia. Participanţii la Marş vor parcurge  un traseu de  1300 km, iar pe 1 septembrie urmează să ajungă la Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI