Masteranzii Facultăţii de Istorie a USM vor primi la absolvire şi diploma Universităţii din Bucureşti
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Masteranzii Facultăţii de Istorie a USM vor primi la absolvire şi diploma Universităţii din Bucureşti

Masteranzii Facultăţii de Istorie şi Filozofie a Universităţii de Stat din Moldova vor obţine două diplome de studii. Una va fi eliberată de Universitatea gazdă, iar cea de-a doua de Universitatea din Bucureşti, România, transmite MOLDPRES.

Acest lucru este prevăzut în două acorduri de cooperare semnate recent de rectorul USM, Gheorghe Ciocanu, şi rectorul Universităţii din Bucureşti (UB), Mircea Dumitru.

Documentele prevăd că studenţii înmatriculaţi în ambele universităţi, la Facultatea de Istorie şi Filosofie a USM şi la Facultăţile de Istorie şi de Filosofie ale UB, vor beneficia de programe de masterat cu diplomă dublă: din partea Universităţii de Stat din Moldova şi a Universităţii din Bucureşti. Obiectul acestor acorduri îl reprezintă programele de master Istoria şi circulaţia ideilor filosofice şi istorie, resurse culturale şi patrimoniu în societatea contemporană de la Universitatea din Bucureşti şi Managementul patrimoniului cultural şi Filosofii contemporane de la Universitatea de Stat din Moldova.

Astfel, studenţii vor studia trei semestre în universitatea gazdă şi un semestru în universitatea parteneră. Scopul acestor acorduri este de a pregăti specialişti la nivel internaţional în domeniul Patrimoniului cultural şi al Filosofiei prin schimbul de experienţă şi de practică atât la nivel de studenţi, cât şi la nivel de cadre didactice.

În fiecare an, un număr de maxim 14 studenţi de la fiecare universitate vor participa la aceste programe. Înmatricularea se va face în baza concursului de admitere susţinut de candidaţi în ambele universităţi. Studenţilor le vor fi asigurate cazarea gratuită şi echivalarea cursurilor selectate.

Finalizarea programului de masterat cu diplomă dublă se va face prin susţinerea unei lucrări de disertaţie/teze de master în faţa unei comisii comune, conform metodologiilor proprii stabilite de fiecare instituţie parteneră.

 

Similare
RECOMANDĂRI