Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Medicii spun că le este tot mai greu să facă faţă numărului mare de bolnavi, iar echipamentele de protecţie sunt sufocante

Medicilor le este tot mai greu să facă faţă numărului mare de bolnavi. Sunt epuizaţi, mai ales acum, când sunt nevoiţi să poarte echipamente de protecţie în condiţiile în care temperaturile sunt sufocante. Ion Ciobanu şi-a dedicat aproape 35 de ani din viaţă pentru a pentru a salva alte vieţi. Este medic anestezist-reanimatolog la Spitalul Raional Căuşeni.

ION CIOBANU, medic anestezist, Spitalul Raional Căuşeni: „Timpul de afară desigur că pentru noi, medicii, pentru asistentele medicale, mai ales, provoacă un disconfort foarte mare. Echipamentul care este nu permite să fie într-o stare mai liberă„.

Uneori nu are răgaz nici să bea un pahar cu apă.

ION CIOBANU, medic anestezist, Spitalul Raional Căuşeni: „Temperaturile mari, transpiraţia, lipsa de a lua o apă, un ceai la întrerupere, dacă intrăm pe o anumită perioadă la aceşti pacienţi şi nu putem să ieşim. Sigur că e un disonfort grozav”.

Virusul e foarte periculos şi medicii trebuie să fie mereu vigilenţi. De la începutul pandemiei au fost confirmate 2.542 de cazuri de infectări în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate. Medicul Valerii Ursati este  obstetrician-ginecolog cu o experienţă de 30 de ani. A trecut şi el prin coşmarul COVID-19.

VALERII URSATI, medic obstetrician-ginecolog: „Poate că pentru multă lume s-a părut o glumă, dar de obicei este o chestiune foarte serioasă fiindcă am trecut şi eu prin această maladie, m-am tratat în spitalul nostru, în secţia de boli infecţioase şi am văzut cam ce prezintă. Soţia tot a fost bolnavă şi s-a tratat şi ea”.

După ce încă 329 de persoane au fost tratate cu succes şi externate, numărul celor care s-au vindecat de această boală a depăşit 11 mii.
Similare
RECOMANDĂRI