Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membri ai PAS au protestat sacoşe negre în mâini în faţa Procuraturii Generale

Membri ai Partidului Acţiune şi Solidaritate a protestat, astăzi, în faţa Procuraturii Generale, având sacoşe negre în mâini. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că instituţia nu a pornit o urmărire penală pe baza imaginilor în care preşedintele Igor Dodon ar fi primit bani într-o pungă de la fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Protestatarii au venit în faţa Procuraturii Generale cu pungi, similare celor care apar în imaginile difuzate de deputatul Iurie Reniţă. Pe fiecare pungă erau scrise diverse mesaje acuzatoare.

„Asta înseamnă o mare bătaie de joc din partea procurorului general faţă de acest popor. Ne întrebăm de ce Stoianoglo a aplicat la această funcţie dacă nu avea intenţia să facă ordine. Ne-a spus că vrea să investigheze furtul miliardului, iată aici avem un episod despre unde au ajuns banii din furtul miliardului, pentru că sunt bani transmişi de Plahotniuc lui Dodon. Eu cred că e mai mult de cât lenea procuraturii, eu cred că sunt influienţe politice aici”, a spus Maia Sandu, liderul PAS.

Fostul Ministru al Justiţiei, Olesea Stamate, dar şi alţi deputaţi PAS cred că Procuratura nici măcar nu a făcut cercetări preliminare în acest dosar.

„Când au zis că nu ştiu sau n-au putut demonstra ce se află în acel "kuliok" nu există fapta infracţiunii. Nu poţi să demonstrezi apriori că nu există fapta infracţiunii fără să desfăşori anumite acţiuni de urmărire penală atunci când ai un videoclip în care este evident ca transmite ceva în "kuliok", cu atât mai mult că se vorbeşte despre salarii”, a spus Olesea Stamate.

„Mie mi s-a creat impresia că procurorii nu au făcut absolut nimic pentru a cerceta acest caz. Ei au aşteptat termenul limită şi la urmă au emis această ordonanţă. Ce nu au făcut: în primul rând nu au audiat absolut pe nimeni. Puteau să-l audieze pe Dodon, pe Cornel, că sunt în ţară”, a spus SERGIU LITVINENCO, deputat PAS.  

Între timp, Procuratura Generală spune că nu ia în serios protestul celor de la PAS şi neagă ca ar fi influenţată politic.

„Procuratura Generală apreciază orice punct de vedere sau manifestaţie care se desfăşoară civilizat, democratic şi paşnic. (...) Atunci, însă, când unele formaţiuni politice aleg calea flashmob-urilor în lupta pentru relevanţă politică acest lucru nu poate fi luat în serios. Procuratura este independentă de celelalte puteri în stat şi rămâne fermă pe poziţia de a adopta soluţii şi hotărâri doar în baza unor probe pertinente, indiferent de formele de presiune generate de unele elemente politice”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Vă amintim că ieri, procurorii au dispus neînceperea urmăriri penale în asa-numitul "dosar sacoşa", deoarece nu au putut stabili conţinutul pungii pe care şeful statului ar fi primit-o de la fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, potrivit unor imagini prezentate în spaţiul public.
 
Similare
RECOMANDĂRI