Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Membrii Mişcării Politice Unirea au protestat astăzi în faţa Ministerului Finanţelor

Membrii Mişcării Politice Unirea au protestat astăzi în faţa Ministerului Finanţelor. Ei contestă proiectul de lege prin care s-ar restitui o parte din prejudiciul în Furtul Miliardului. Guvernul ar vrea se transfere o parte din profitul Băncii Naţionale pentru a acoperi ce au furat alţii.

Membrii Mişcării Politice Unirea acuză socialiştii de interese electorale.
 
„Dodon, împreună cu socialiştii lui vor să scoată şase miliarde de lei de la Banca Naţională, singura bancă a cetăţenilor Republicii Moldova.  MUSCA  Este ca un altar în biserică această bancă pentru un stat şi aici vrea să se bage şi să scoată şase miliarde de lei pe care să le spele în electorală. Pentru asta vine cu proiecte de legi şi pentru asta Ministerul Finanţelor a pregătit acest proiect de lege”, a spus Dorin Chirtoacă, preşedinte PL, Mişcarea Politică Unirea.

Membrii Mişcării Politice Unirea spun că bani de la BNM asigură stabilitatea sistemului bancar, iar tranferul lor în alte scopuri reprezintă un mare risc. 

„Igor Dodon este în căutare disperată de bani pe interiorul RM. Văzând că există în mintea dumnealui bani care stau degeaba aşa cum a declarat degeaba la BNM. A decis să-i ia şi să-i transfere de la BNM la bugetul de stat ca să-i sifoneze. Cineva s-ar întreba de ce avem nevoie de aceste rezerve ale BNM. Avem nevoie ca de aer, pentru că cei mai vulnerabili la instabilitatea sistemul bancar sunt oamenii săraci şi economia RM care şchiopătează”, a declarat VALERIU MUNTEANU, preşedinte USB, Mişcarea Politică Unirea.

Serviciul de presă a Preşedinţiei a menţionat că nu comeantează acţiunile şi declaraţiile ordinare ale diferitor formaţiuni politice. Totodată, consilierul premierul Ion Chicu a recunoscut că la Ministerul Finanţelor se lucrează la un proiect de lege.

„Ministerul Finanţelor lucrează la un proiect de hotărâre de guvern şi nu este vorba de transfer de la BNM în conturile guvernului.  Este vorba despre iniţiativa care urmăreşte obiectivul de a reduce povara care o suportă bugetul pentru achitarea urmării fraudei bancare. Care va fi sum şi cu cât va fi redusă acea povară vom înţelege atunci când va fi elaborat proiectul. Dar banii tot de la BNM urmează să fie luaţi? Probabil că acolo va fi o parte din profitul care-l realizează această instituţie dar eu nu pun mâna în foc”, a spus VITALIE DRAGANCEA, consilierul guvernamental.

Preşedintele a declarat anterior că o parte din profitul Băncii Naţionale va fi redirecţionat în bugetul de stat pentru a compensa o parte din banii pe care ar trebuie să-i plătească cetăţenii Republicii Moldova în urma aşa numitei "legi a miliardului".
 
Similare
RECOMANDĂRI