Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul de Interne se va adresa INTERPOL pentru a-l da în căutare internaţională pe Vladimir Plahotniuc

Oligarhul Vlad Plahotniuc va fi dat în urmărire internaţională. Ministerul de Interne se va adresa, în acest sens, Interpolului. Anunţul a fost făcut de preşedintele Igor Dodon, care a dat asigurări că se lucrează intens pentru aducerea în ţară a fostului lider PDM.

„Încă în octombrie anul trecut MAI, care e partenerul local al Interpolului, a cerut darea în căutare internaţională a domnului Plahotniuc”, a spus Igor Dodon.
 
Cei de la Interpol nu au dat curs solicitării făcute atunci de autorităţile de la Chişinău. Dar, după ce fostul lider democrat a fost declarat indezirabil în SUA, oficialii ministerului de Interne de la Chişinău vor înainta o nouă cerere pentru găsirea lui Plahotniuc.  
 
„Suntem în contact permanent cu partenerii noştri din SUA. Scopul este să-l depistăm şi să-l aducem acasă”, a declarat prşedintele Republicii Moldova.
 
În urma unei decizii luate de secretarul de stat al Statelor Unite, Mike Pompeo, Vlad Plahotniuc şi familia lui au fost declaraţi neeligibili pentru viza americană. Anunţul oficial al autorităţilor de la Washington a fost făcut săptămâna trecută.

Totodată, oligarhul are interdicţie de a intra în Elveţia şi Liechtenstein, până în 2029. Recent, s-a aflat că Vladimir Plahotniuc deţine dublă identitate în Republica Moldova, el având acte şi pe numele Vladislav Novak.
 
Similare
RECOMANDĂRI