Ministerul Economiei: „Pe drumuri se circulă şi nu sunt localităţi blocate”
Sursa foto:mei.gov.md Vizualizari:

Ministerul Economiei: „Pe drumuri se circulă şi nu sunt localităţi blocate”

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a mers să verifice cum decurg lucrările de deszăpezire şi combatere a lunecuşului pe drumurile naţionale. Chiril Gaburici a inspectat traseele Chişinău-Bălţi şi Chişinău-Leuşeni. Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei şi Infrastructurii, muncitorii rutieri lucrează continuu odată cu începerea ninsorilor, iar la moment circulaţia pe drumurile naţionale este asigurată în condiţii de iarnă.
 
„Constat că se munceşte mult pe tot teritoriul ţării. Drumarii efectuează în continuu lucrări de deszăpezire, toate drumurile sunt monitorizate permanent pentru a se interveni urgent în caz de necesitate. Avem antrenate în acest moment peste 220 de echipamente speciale în toată ţara, care curăţă traseele naţionale şi împrăştie material antiderapant. Este important să ne asigurăm că pe drumuri se circulă şi nu sunt localităţi blocate”, a menţionat Chiril Gaburici.
 
Ministrul îndeamnă pietonii şi conducătorii să fie atenţi în trafic, să respecte regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere, să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulaţiei Rutiere în vigoare, în special a celor ce ţin de dotarea automobilelor şi conducerea acestora pe timp de iarnă.
 
„Rugăm cetăţenii să verifice care e starea traseelor înainte de a se porni la drum, fie pe camerele video ale ASD, fie la telefonul 22-50-30. Va ninge încă cel puţin o zi, noi muncim în continuu pentru a asigura cetăţenilor drumuri accesibile. Personal verific si voi verifica cum se munceşte şi mulţumesc drumarilor care lucrează zi şi noapte pentru a garanta siguranţa participanţilor la trafic”, a ţinut să comunice ministrul Chiril Gaburici.
 
Pentru mai multe informaţii despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetăţenii pot accesa site-urile www.asd.md şi www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administraţia de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop 24/24 la numerele: 022-74-89-61, 022-22-55-30, 060477177, dedicate informării cetăţenilor.
 
Totodată pe traseele naţionale sunt amplasate 40 de camere video, care asigură monitorizarea şi vizualizarea stării drumurilor în timp real -http://asd.md/camera-video.   
 
Similare
RECOMANDĂRI