Ministerul Educaţiei, despre cand va fi semnat ordinul de numire în funcţie a noilor rectori ai USM şi UTM
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Educaţiei, despre cand va fi semnat ordinul de numire în funcţie a noilor rectori ai USM şi UTM

După ce presa a scris recent că Ministerul Educaţiei nu a semnat un ordin oficial de numire în funcţie a lui Igor Şarov, în calitate de rector al USM, şi a lui Viorel Bostan, în calitate de rector al UTM, Ministerul vine cu o reacţie.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, după alegerea noilor rectori,  din partea unor persoane fizice în adresa ministerului au parvenit câteva petiţii prin care se contestă alegerile rectorului Universităţii de Stat din Moldova şi ale rectorului din cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei.
 
Ministerul evidenţiază că, contestaţiile cu privire la procesul de alegere a rectorului şi rezultatele alegerii acestuia se examinează de către Consiliul de etică şi management, care are obligaţia de a examina aspectele în legătură cu care a fost sesizat şi a răspunde sesizării  în termen de 3 luni de la data primirii sesizării.
  
Astfel, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va avea posibilitatea de emitere a actelor de numire în funcţii de rector după examinarea şi emiterea  hotărârilor Consiliului de etică şi management pe cazurile menţionate.
Similare
RECOMANDĂRI