Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministerul Sănătăţii a anunţat lista statelor pentru care este obligatoriu regimul de autoizolare după revenire

De mâine, 28 septembrie, mai multe state vor figura pe lista celor pentru care este obligatoriu regimul de autoizolare, după intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Dacă acum două săptămâni, măsura era aplicată pentru 53 de ţări, acum lista a fost extinsă până la 62 de state. Au fost incluse ţări precum Marea Britanie, Irlanda, Federaţia Rusă, Georgia şi altele.

De mâine, cei care vin în Republica Moldova din ţări precum Danemarca, Ecuador, Georgia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Marea Britanie, Paraguay, Federaţia Rusă, Slovenia, Tunisia sau Ungaria trebuie să stea în autoizolare. S-a luat decizia pentru că în aceste state au izbucnit noi focare de Covid-19 şi riscul de transmitere a bolii este crescut.

STATE PENTRU CARE ESTE OBLIGATORIE CARANTINA

Danemarca
Ecuador
Georgia
Irlanda
Islanda
Luxemburg
Marea Britanie
Paraguay
Federaţia Rusă
Slovenia
Tunisia
Ungaria

De cealaltă parte, pentru unele state s-a eliminat carantina la intrarea în Republica Moldova. E vorba despre Republica Guyana, Mexic, Puerto Rico şi Venezuela.

STATE PENTRU CARE NU ESTE OBLIGATORIE CARANTINA

Republica Guyana
Mexic
Puerto Rico
Venezuela

Potrivit ministerului Sănătăţii, măsura carantinei este luată în situaţia statelor unde incidenţa infecţiilor cu SarsCov2 este de minim 50 de cazuri, la o populaţie de 100 de mii de locuitori. Prezenta listă este valabilă 14 zile şi va fi actualizată pe 12 octombrie. De precizat că, la intrarea în Republica Moldova din aceste state, toate persoanele sunt obligate să completeze fişa epidemiologică.  
Similare
RECOMANDĂRI