Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Finanţelor promite că toate salariile vor fi achitate la termen începând cu luna februarie

Motiv de supărare în rândul unor bugetari. Angajaţii mai multor instituţii de stat nu şi-au luat, nici până astăzi, salariile pentru luna decembrie. Nu a fost vorba decât de o eroare birocratică şi nu înseamnă că s-ar fi terminat banii din bugetul de stat, dă asigurări ministrul Finanţelor, Serghei Puşcuţa.

„E începutul anului bugetar şi nu toate aranjamentele au fost făcute la timp. Din februarie, salariile o să fie achitate în termen. Am discutat cu conducerea serviciului respectiv, am discutat de carenţe şi neajunsuri. Pe viitor sunt convins că nu o să se mai repete”, a spus ministrul Finanţelor.
 
Şi premierul s-a arătat indignat de această situaţie.
 
„Acele instituţii, inclusiv Serviciul 112, contabilii cărora nu au prezentat documentele de plată la timp, în trezorerie au primit salariile mai târziu. Domnul ministru, verificaţi din ce cauză dezagregarea bugetului care se face în fiecare an în instituţia respectivă a durat aşa de mult”, a spus Ion Chicu.
 
Nici actorii de la două teatre din Chişinău nu şi-au primit lefurile pentru decembrie. Alţii şi-au luat salariul, dar cu întârziere. Ministrul Educţiei spune că s-a întâmplat acest lucru din cauza unei schimbări legislative. Din ianuarie 2019, toate teatrale au fost reorganizate din întreprindere de stat în instituţie publică.

„Respectiv, ei trebuiau pe parcursul anului 2019 să-şi schimbe statatul, conturile, etc. Unii nu au făcut până în ultimul moment, respectiv, banii care îi avem de la buget nu aveam unde să îi transferăm”, a declarat ministrul Corneliu Popovici.

Autorităţile au făcut apel către toţi responsabilii să-şi exercite atribuţiile la timp, astfel încât să nu mai existe întârzieri salariale.
 
Similare
RECOMANDĂRI