Ministrul Justiţiei din Guvernul Sandu a demisionat. Cine îl va înlocui
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Justiţiei din Guvernul Sandu a demisionat. Cine îl va înlocui

Deşi a fost numit în funcţie de două săptămâni, ministrul Justiţiei din Guvernul Sandu a scris o cerere de demisie. Acesta va fi înlocuit cu Olesea Stamate, care până acum a fost Preşedinte al Asociaţiei pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă.

„În baza cererii de demisie, am propus revocarea domnului Stanislav Pavlovschi din funcţia de ministru al justiţiei. Îi mulţumesc pentru colaborarea pe care am avut-o până în acest moment.

În acelaşi timp, am înaintat propunerea ca doamna Olesea Stamate să fie numită în funcţia de ministru al justiţiei. Doamna Stamate a fost până în prezent Preşedinte al Asociaţiei pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă. Este licenţiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei şi avocat. Are experienţă vastă în domeniile justiţie, afaceri interne şi reforma administraţiei publice centrale. Îi mulţumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală şi îi doresc mult succes în activitate”, a anunţat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Motivul demisiei ministrului Justiţiei, Stanislav Pavlovschi, ar fi „mai multe incompatibilităţi de caracter personal„, care, potrivit Constituţiei Republicii Moldova fac imposibilă activitatea acestuia în calitate de Membru al Guvernului.

Într-o postare pe Facebook, ministrul spune că a identificat aceste incompatibilităţi în perioada lucrului asupra Planului de Acţiuni în domeniul Justiţiei.
 

„Fiind un jurist cu experienţă de mai mult de 39 de ani, dintre care 6 ani şi jumătate în calitate de Judecător la Curtea Europeană, eu tratez Constituţia ca un lucru sfânt, care trebuie respectat cu stricteţe”, a scris Stanislav Pavlovschi.Similare
RECOMANDĂRI