Vizualizari:

Ministrul român de Externe, la TVR: Pe noi ne interesează să susţinem o Republică Moldova ca stat care promovează reforma

România schimbă abordarea faţă de Republica Moldova. Acum nu constatăm promovarea reformelor, iar sprijinul nostru va fi limitat, a declarat ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, invitat în emisiunea Lumea Azi.

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe: Pe noi ne interesează să susţinem o Republică Moldova ca stat care promovează reforma, care este angrenată ireversibil pe calea europeană, pentru că, citez din ceea ce a spus preşedintele, singura şi cea mai sigură opţiune pentru Republica Moldova este calea integrării europene. Şi, prin urmare, noi vom susţine Republica Moldova atunci când va performa pe această cale. În momentul ăsta nu putem să constatăm o astfel de performanţă. Ceea ce putem să facem este să ne limităm sprijinul, inclusiv sprijinul financiar, la proiecte care sunt dedicate cetăţenilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, recent, la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti că întrerupe, parţial, colaborarea cu guvernul de la Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI