Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, acuzat că simpatizează separatiştii din Donbas. Blocul ACUM a depus o moţiune simplă de cenzură împotriva sa

Blocul ACUM a depus o moţiune simplă de cenzură împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, pe care îl acuză că simpatizează separatiştii din Donbas. La baza moţiunii stă o înregistrare, postată acum două săptămâni pe o reţea socială de jurnalistul TVR MOLDOVA Vasile Munteanu.

„Toţi mă întreabă de ce trebuie Armata Moldovei, că noi nu vom birui niciodată. Dar eu aduc un exemplu -  Donbasul. În Donbas sunt în jur de 10 mii de militari, practic ca Armata Naţională a Moldovei şi în Armata Ucraineană sunt 168 de mii. Spiritul, credinţa e mult mai aficace în luptă, dacă ostaşul crede în comandatul său, îşi iubeşte Patria. El atunci şi cu un armament nu atât de sofisticat ca la inamic, el va câştiga", a declarat ministrul Apărării, Victor Gaiciuc.
 
Aceste declaraţii au fost făcute acum trei ani de la tribuna Academiei de Ştiinţe de Victor Gaiciuc. În consecinţă, Blocul ACUM a depus moţiunea de cenzură împotriva actualului ministru al Apărării.
 
„Din această declaraţie asumată, susţinută în pledoarie publică, Victor Gaiciuc susţine, de fapt, lupta care este dusă de forţele separatiste şi mercenarii din Donbas contra guvernului legitim şi constituţional al Ucrainei. În esenţă, Victor Gaiciuc simpatizează deschis cu separatiştii şi susţine agresiunea împotriva unui stat suveran, Ucraina,” a declarat Mihai Popşoi, vicepreşedintele Parlamentului.
 
În timp ce vicepreşedintele Parlamentului, Mihai Popuşoi, citea textul moţiunii de cenzură împotriva ministrului Apărării, microfonul de la tribună a fost deconectat, timp de câteva minute. În acelaşi timp a intervenit Vasile Bolea cu propuneri privind ordinea de zi, iar cei doi deputaţi şi-au ţinut discursurile concomitent.
 
Moţiunea simplă împotriva ministrului Apărării urmează să fie supusă dezbaterii, după ce va primi avizul comisiei juridice. Avizarea se va face în termen de până la şapte zile lucrătoare de la data depunerii moţiunii şi, pentru a fi adoptată, are nevoie de votul majorităţii deputaţilor prezenţi.
Similare
RECOMANDĂRI