Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Minus şase cetăţeni. O familie cu patru copii a plecat astăzi din Republica Moldova

Republica Moldova a mai pierdut şase cetăţeni. Soţii Zavadschi şi-au luat cei patru copii şi s-au mutat în Olanda. Doar acolo, spun ei, vor putea să se dezvolte profesional, dar şi să le ofere copiilor o viaţă mai bună. Şi dacă cei mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova pleacă în alte ţări pentru a câştiga bani, sotii Zavadschi spun că o fac din dorinţa de a trăi cu adevărat într-un stat european. Îşi iubesc patria, dar nu cred că se vor mai întoarce. Poate doar în vizită.

Astăzi a fost o zi agitată pentru familia Zavadschi din Chişinău. Soţii, Sebastian şi Mariana au împachetat lucrurile. Cei şase membri ai familiei părăsesc Republica Moldova. Se mută în Olanda. Sunt fericiţi, pentru că asta şi-au dorit de mulţi ani.

Viitorul incert i-a determinat să facă această alegere. Şi-ar fi dorit un alt sistem medical, un alt sistem de învăţământ. Îşi doresc să vadă pe străzi oameni ca ei - liberi, zâmbitori şi plini de viaţă. Au schimbat Republica Moldova pe Olanda pentru că acolo, spun ei, politicile sunt făcute pentru oameni.

Soţii Zavadschi mărturisesc că cei mai mulţi prieteni de-ai lor sunt plecaţi din ţară. Aici au rămas părinţii şi locurile dragi.

Şi dacă unii mai au speranţa că se vor întoarce la baştină, ei sunt siguri că vor reuşi să fie fericiţi acolo unde merg.
Similare
RECOMANDĂRI