Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Mişcarea Politică "Unirea" a organizat un flashmob în faţa ambasadei SUA din Republica Moldova

Mişcarea Politică "Unirea" a organizat un flashmob în faţa ambasadei SUA din Republica Moldova cu ocazia Zilei Independenţei Statelor Unite ale Americii. Astfel, unioniştii au dorit să fie alături de poporul american în această zi de sărbătoare şi să mulţumească pentru tot sprijinul oferit Republicii Moldova.

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a citit un mesaj, în limba engleză, adresat ambasadorului SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.

„Excelenţă, dragi prieteni americani, celebraţi astăzi, patru iulie, ziua voastră naţională. Ultimele întâmplări din lume în legătură cu pandemia dar, în special, tensiunile severe din SUA, v-au creat o altă dispoziţie, diferită de cea care era de fiecare dată cu această ocazie. Sperăm şi vrem să fim siguri că societatea americană este destul de puternică pentru a se uni şi a depăşi aceste momente critice”, a spus  Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă a mai spus că, alături de Uniunea Europeană, Statele Unite au acordat cea mai importanta asistenţă financiară Republicii Moldova.

„SUA au aproape 1,5 miliarde de dolari acordaţi nouă. Mulţumim pentru acest sprijin generos şi uitaţi că avem practic toţi aceşti bani acordaţi sub formă de donaţii, prin care nu trebuie să întoarcem niciun cent, în condiţiile în care în mod neclar, Federaţia Rusă reclama circa 6 miliarde de dolari datorie din partea noastră, în condiţiile în care ar fi trebuit să ne plătească despăgubiri pentru deportări„, a spus  Dorin Chirtoacă.

Preşedintele Partidului Uniunea Salvaţi Basarabia, Valeriu Munteanu, a trecut în revistă proiectele finanţate de SUA în Republica Moldova, de la obţinerea independenţei şi până acum.

„Au fost sute de proiecte în dezvoltarea instituţiilor democratice, în fortificare, în construcţia acestor instituţii, în diseminarea democraţiei, dar şi sute de proiecte ce ţin de infrastructură, vedem aici drumul Sărăteni-Soroca, vedem aici irigaţii, vedem aici multe, multe alte proiecte pentru poliţie, pentru învăţământ, petnru alte direcţii strategice de dezvoltare a Republicii Moldova”, a precizat Valeriu Munteanu.

Reprezentanţii Mişcării Politice "Unirea" au mulţumit, odată în plus, şi pentru ajutorul venit din partea SUA în lupta cu infecţia COVID-19.

„Chiar şi în aceatsă perioadă în care ne aflăm, în perioadă de pandemie, SUA nu a venit cu jumătăţi de măsură pentru Republica Moldova, aşa cum a făcut un alt stat, care ne-a trimis teste pe care nu le putem utiliza, ci a venit şi vin în continuare cu proiecte foarte consistente, vedme şi pe acest panou, ambasadorul SUA la o procedură de donare e unor echipamente pentru spitalele din Republica Moldova”, a spus Valeriu Munteanu.

Participanţii la acţiune nu au uitat de sprijinul acordat de Statele Unite poporului român, de-a lungul istoriei.

Statele Unite ale Americii îşi sărbătoresc Ziua Naţională pe 4 iulie. În 1776, cele 13 colonii îşi declarau independenţa faţă de Imperiul Britanic, eveniment care a dus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.
Similare
RECOMANDĂRI